Облачността от североизток се увеличава

Снимка: Infomreja.bg

През деня на много места ще превали слаб дъжд

Днес облачността от североизток ще се увеличава и през деня на много места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°- 5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни, в София – около 8°.

В планините облачността от североизток ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6°- 8°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще бъде по-високо от средното за месеца. По-късно през деня ще започне да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 2 мин. и залязва в 18 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 14 мин. Луната залязва в 8 ч. и 27 мин. и изгрява в 20 ч. и 54 мин. Фаза: два дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK