Температурите падат с 10 градуса през уикенда

Снимка: Infomreja.bg, архив

Очакват ни валежи

В събота облачността над страната ще бъде значителна. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Следобед, главно в Северна България и планинските райони, ще започнат превалявания от дъжд. Вечерта ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната.

Преди обяд вятърът от северозапад ще отслабне и до края на деня в повечето райони ще се ориентира от североизток. Дневните максимални температури ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Вечерта от север ще започнат превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. По-късно ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максимални температури ще са между 11° и 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, а над 2200 метра  от сняг. Сутринта северозападният вятър ще отслабне, през деня ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта срещу неделя и в неделя, с усилване на вятъра от изток-североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг. Има условия на места валежите да са значителни. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Още през нощта срещу понеделник валежите ще спрат и през следващите дни до средата на седмицата ни очаква сухо време. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK