Обискират кметството в Кочериново заради съмнения за финансови злоупотреби

снимка: infomreja.bg, архив

Служители на Областна дирекция на полицията в Кюстендил извършват процесуално-следствени действия в община Кочериново. Причината е, че има съмнения за злоупотреби с финансови средства. „Става въпрос за липсващи документи по проект за изграждане на водопровод и канализация. След като бъдат открити документите и се направи експертиза ще можем да кажем дали има злоупотреба с пари или не”, обявиха от полицията в областния град.

Обискът в кметството в Кочериново е започнал малко след 8.30 часа тази сутрин. Кметът Иван Минков оказва пълно съдействие на органите на реда. Предположенията са, че има злоупотреби в изпълнението на проекта в размер на милиони левове.

Всички документи по случая ще бъдат предадени на прокуратурата. Ако се установи, че има злоупотреби и кметът има връзка с тях ще се премине към искане за неговото отстраняване.

Това е второ претърсване на Кочериново заради злоупотреби с европари. Предният пък бившият градоначалник Костадин Катин попадна под ударите на закона, което отнесе и главата му като управник на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK