Арт ателиета, турове из Благоевград и концерти ви очакват този уикенд

Снимка: Община Благоевград

Жителите и гостите на Благоевград имат възможността да станат част от изключително богата съпътстваща програма, в двата дни на фестивала „Francofolies. Благоевград“. 

На площад „Македония“ ще бъде разположен арт базар, с ръчно изработени изделия. Ще има и френски ателиета, в които  всеки един ще има възможност да изработи за себе си нещо за спомен.

Освен това Община Благоевград е предвидила и много концерти в двата на дни на фестивала. На 21 юни на сцената на площад „Македония“ от 17.00 часа ще излязат ученици от Езикова гимназия, час по-късно ще станем част от концерта на групата „Кока Маз Джаз“.

В събота от 10.00 часа на площада ще се изявят ученици от НХГ. Същият ден от 17.00 часа за публиката ще пеят част от победители в първото издание на фестивала „Благоевград БГ VOICE”. Непосредствено след тях на сцената ще излезе и Мина Сучева, която ще изнесе концерт с френски песни.

От Културно-туристически информационен център – Благоевград, са подготвили туристически обиколки на забележителностите на града. И в двата дни на фестивала, от 17:00 часа, те ще стартират от „LARGO MALL”. Обиколките ще се провеждат при предварително записване в информационния център и събиране на група от поне от 10 човека. Желание може да бъде заявено на място в Културно-туристически информационен център – Благоевград или на телефон 0884 115 150.

На 21, 22 и 23 юни от 11:00 до 19:00 часа - The Salt room/ Солна стая Благоевград  предлага   обиколка на света с дегустации и вино на чаша на над 50 вина, от всички ценови категории и стилове.  По време на тридневното събитие ценителите на напитката ще имат възможността да се запознаят с историята на виното.

И в двата дни на фестивала „Francofolies.Благоевград“ входът на парк „Македония“ ще бъде отворен за посетители часове преди самите концерти.

На 21 юни, когато фестивалната вечер стартира в 20.30 часа, жителите и гостите на града ще могат да заемат своите места след 19.00 часа.  На 22 юни, входът ще бъде отворен от 18.30 часа, а началото на музикалната вечер е 20.00 часа.

Община Благоевград напомня, че лица под 18-годишна възраст, без придружители, няма да бъдат пускани на територията на парка, без попълнени декларации от родител/настойник. Бланка може да бъде изтеглена от http://www.blgmun.com/scat3427/Deklaraciya_ZZD.html, както да бъдат взети от входа на парк „Македония“. Същите могат да бъдат получени и в „Културно-туристически информационен център“, разположен на пл. „Г. Измитлиев“ 1 (при зала „22 септември“), където можете да получите и информация за всички събития около фестивала.

Община Благоевград апелира декларациите да се попълват предварително за улеснение, както на посетителите, така и за проверяващите. Ще бъде ограничен и достъпът за домашни любимци. Също така, на територията на парк „Македония“, в рамките на фестивала, няма да бъдат допускани за внасяне напитки в стъклен амбалаж, напитки в пластмасови бутилки – разфасовки от 1,5 и 1 литър. Напитки от 0.5 литра ще бъдат отваряни на входа. Няма да бъдат допускани и пакетирани храни. Забранява се и внасянето на огнестрелни оръжия, пиратки, ножове, островърхи предмети и запалими материали. Предприетите мерки са с цел безопасност на гостите, по изискване на компетентните органи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK