Столични полицаи гониха апаши, опитали се да оберат къща

Снимка: Infomreja.bg

При задържането те оказали съпротива

Столични полицаи задържаха трима мъже непосредствено след опит за домова кражба.

На 21 декември м.г. в хода на планирана операция, служители на сектор „Грабежи“ – СДВР, съвместно с техни колеги от ГДНП, задържали тримата, на възраст 25, 41 и 45 години, заловени непосредствено след опит за кражба от жилище в София.

При задържането те оказали съпротива, изблъскали служителите като опитали да избягат с лек автомобил „Тойота РАВ 4“ и да изхвърлят предмети и вещи, свързани с престъпната дейност.

В хода на процесуално - следствените действия било установено, мъжете опитали да отнемат от жилището закрепена метална каса с голяма сума пари и скъпи златни накити.

При допълнително проведените оперативни действия станало ясно, че на тойотата са монтирани регистрационни табели, обявени за издирване от товарен автомобил, с прекратена регистрация. В колата били открити множество инструменти за отстраняване на прегради и вещи, използвани в престъпната им дейност. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската районна прокуратура, тримата са привлечени като обвиняеми и са им наложени постоянни мерки „задържане под стража“.

Полицаи от Седмо РУ задържаха 22-годишен мъж за извършена кражба. Сигналът бил подаден в полицията на 23 декември от 50-годишен мъж, който съобщил, че с използване на техническо средство, е проникнато в павилион в кв. „Младост“. От обекта е отнета сума от 2300 лева. След проведени оперативно - издирвателни действия е установен и задържан криминално проявен мъж, на 22 години от София.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, извършителят е привлечен като обвиняеми и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK