Обирджиите задържани: 25-годишен от Петрич и 22-годишен от Кърналово

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на 24 часа извършителите са задържани

От директора на ОДМВР-Благоевград, старши комисар Дойчин Дойчинов днес бе оповестен резултатът от незабавно проведените оперативно издирвателни дейности, благодарение на които за броени часове бяха задържани 25-годишен мъж от Петрич и 22-годишен мъж от с. Кърналово.

Около 5:30 часа на 17.09. в детска градини „Иглика“ в с. Кърналово, използвайки кухненски нож, мъжете са заплашили 60-годишната Валентина Гочева – готвач в градината, и са отнели портмонето й със 150 лева.

22-годишният младеж, който имал дядо в Кърналово, планирал обира.

Жената пък мислила, че в ранния час шумът, който чула от стъпките на престъпниците, е от хлебаря, който доставял по това време хляб за градината.

„Събрани са достатъчно доказателства и е намерено оръжието, което е използвано от извършителите“ – съобщи старши комисар Дойчинов и допълни, че работата по документирането на случая продължава, като предстои повдигане на обвинения на извършителите.

Директорката на детското заведение и потърпевшата жена изказаха своите благодарности за изключително професионалната и бърза реакция на полицейските служители, благодарение на която извършителите бяха установени и задържани.

Кметът на селото каза за ИНФОМРЕЖА, че до дни се очаква да бъде монтирано видеонаблюдение в градината.

Той сподели, че жената е герой и днес се е върнала на работа и спокойно извършва задълженията си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK