Боровец празнува Световния ден на снега в събота

Снимка: Бороспорт

На 20. януари Боровец ще покаже за седми пореден път какво богатство е снегът и как може да се забавляваме здравословно в планината. Първият планински курорт на Балканите ще отбележи Световния ден на снега с безплатни уроци, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство.

Празникът ще започне в 9 часа с безплатни занимания за най-малките в детски парк „Борокидс“. Там момчетата и момичетата могат да направят първите си стъпки в ските под ръководството на ски инструкторите от училище „Бороспорт“. В 10 часа идва ред на по-големите, които искат да се научат да карат ски и сноуборд. Те могат да ползват безплатнo обучение от учителите на „Бороспорт“. Записването започва още в петък, в офиса на ски училище „Бороспорт“ или на тел. 0882 19 68 48, като заниманията са от 10, 11, 13 и 14 часа. Всеки, който мине успешно курса на обучение, ще получи специален сертификат.

Малко по-късно, около 12 часа, легендата на българските ски Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом. То ще се проведе на плаца пред хотел „Рила“ и ще даде шанс на най-малките скиори да докажат качествата си на състезатели. Именитият ни скиор ще дава съвети, ще раздава автографи и ще се снима с всички свои почитатели.

Феновете на екстремното каране също има какво да видят и да научат: в Сноу парк „Бороспорт“ ще има демонстрации на момичетата от Wild Berries и на шейпърите на съоръжението. Начинаещи и напреднали любители на фристайла ще имат възможност да се учат от про-тата от Wild Berries, които ще предоставят безплатни уроци от 12.00 до 14.00 часа.

В 11 часа експертите от БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил) организират за приятелите на снега лов на съкровища. Малки и големи ще откриват играчки и лакомства със специален уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавини. От Планинската спасителна служба също ще се включат в празника с урок за безопасността в планината, като ще присъстват планински водачи с куче и моторна шейна.

През целия ден дневната лифт карта за деца от 7 до 13 години ще струва 1 лев, а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK