Обезвредиха невзривени боеприпаси под връх Вихрен и край село Беслен

Снимки: МО

И двата намерени боеприпаса бяха унищожени

Специализиран екип от Трети механизиран батальон – Благоевград, от състава на Бригадното командване беше задействан вчера, 18 август, за обезвреждане на невзривен боеприпас.

Той е открит в труднодостъпен участък на около 2800 м надморска височина в местността Малък казан в подножието на връх Вихрен, природен парк „Пирин“.

При направения оглед военнослужещите под ръководството на капитан Димитър Димитров установиха, че това е 152 мм артилерийски снаряд. Боеприпасът беше унищожен при спазване на мерките за безопасност.

Същия ден военнослужещи от 78-и батальон за осигуряване – София, получиха задача да обезвредят невзривен боеприпас, открит в близост до граничната зона с Република Гърция, с. Беслен, община Гоце Делчев.

При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин установи, че това е 82 мм снаряд за минохвъргачка. При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен. 

Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK