Обединените патриоти продължават политическия си формат и след вота

Снимка: БГНЕС

Лидерите на Националния фронт на спасение на България (НФСБ), "Атака" и ВМРО Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов обявиха, че политическият им форма "Обединени патриоти" ще продължи живота си и след президентските избори, на които Каракачанов остана трети, съобщава Мediapool.bg.

В същото време обаче те избегнаха отговор на въпроса дали трябва да подаде оставка правителството на ГЕРБ, чиито партньори са ВМРО и НФСБ чрез формацията си Патриотичен фронт. "На мен Борисов нищо не ми е казвал за оставка", заяви Красимир Каракачанов.

На пресконференцията в нощта след вота Симеонов изрази "задоволство, че българският народ има много сериозно патриотично представителство в наше лице и първата ни голяма победа е постигната". "Тя е уникалното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България. Това ще е нов политически етап", каза лидерът на НФСБ.

"С Валери Симеонов и Волен Сидеров сме едно, като обединен юмрук", заяви от своя страна Красимир Каракачанов. "Тази коалиция не е само за президентските избори, тя продължава и тепърва ще показва какво може, защото за нас няма други интереси, освен тези на България", каза още претендентът за държавен глава.

"Ние не раздавахме кюфтета, а увереност, че има смисъл да се бориш за България. БСП и ГЕРБ нямаха кураж да излязат на дебат и да се разбере кой е най-добрия. Мачът бе предварителен и в него роля играеха политолози и социолози, които искаха да ни убедят, че червено-синята мъгла ще решава", каза още Каракачанов.

По думите му около 600 хил. души са подкрепили "Обединените патриоти" като в Русе и в София на места дори те са излезли първа политически сила, а в Плевен – втора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK