Тръгва процесът за убийството на Валери Дъбов

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняем е 19-годишният Алекс от клана на "Гольовците"

Окръжен съд – Кюстендил, насрочи разпоредителни заседания по 2 дела с обвинителни актове от прокуратурата за извършени умишлени убийства.

Разпоредителното заседание по делото за убийството на 33- годишния кюстендилец Валери Дъбов  / от 17.02.2019 г. / и опит за убийство на други двама мъже е насрочено за 09.09.2020 година.

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Алекс Д. (на 19 години) за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК – умишлено убийство и опит за убийство. Делото ще се гледа в 5- членен състав, от двама съдии и 3-ма съдебни заседатели.

19-годишният Алекс е от известния ромския клан на Гольовците, а след убийството на Валери в продължение на няколко дни в Кюстендил бяха организирани протести,заради дръското убийство на младотото момче в самия център на Кюстендил.

Разпоредителното заседание по делото за убийството на пенсионирания миньор П. Й. от село Мламолово, Община Бобов дол е насрочено за 27.08.2020 г. Окръжна прокуратура – Кюстендил, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.В. (на 29 години) за извършено от нея умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Пострадалият П.Й. живеел сам в къщата си в с. Мламолово. На 08.11.2019 г. поканил двама негови приятели и Д.В., с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане. Делото ще се гледа в състав – съдия, с двама съдебни заседатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK