Решението за нулевия прием по медицина в СУ взето без нито един глас 'против'

Снимка: offnews.bg

Решението за обявяването на нулев прием в специалността "Медицина" в Софийския университет е взето от Академичния съвет без нито един глас "против" предложението.

Това става ясно от документацията след заседанието, която показва още, че 35 членове на АС са гласували "за" и трима са се въздържали.

Точката е била 11-а в дневния ред. Зам.-ректорът по учебната дейност за образователно-квалификационна степен "Бакалавър" и образователно-квалификационна степен "Магистър" проф. д-р Ренета Божанкова е докладвала допълнително постъпило от декана на Медицинския факултет проф. д-р Любомир Спасов предложение за планиране на места за студенти по държавна поръчка за предстоящата 2018-2019 учебна година. Според него за специалността "Медицина" се планират 0 места, за "Медицинска сестра" - 25 места и за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" - 25 места.

Била е отправена забележка, че факултетът не внесъл план-прием за медицина, а въпросът дали това ще бъде направено бил посрещнат с мълчание. 

Последвало гласуване. Така, без други дебати, в отсъствието на журналисти, на 31 януари Академичният съвет е одобрил поискания от проф. Спасов нулев прием.

И до днес от Софийския университет отказват да коментират официално мотивите за това решение. Нито деканът - проф. Спасов, нито ректорът - проф. Анастас Герджиков, нито някой от заместниците му или присъствали на заседанието членове на Академичния съвет застават пред камерите и микрофоните, за да обяснят защо издържаният от данъкоплатците и таксите на студентите университет е взел това решение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK