Най-силен неврокопчанин избират на състезание по силов трибой в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

Световни шампиони пристигат в Гоце Делчев в края на тази седмица за да бъдат специални гости на състезанието по силов трибой. Стартът ще бъде даден в зала „Неврокоп Арена“ в 12 ч. на 25. ноември.

Спортното събитие е подкрепено от община Гоце Делчев и е под егидата на общинска комисия за борба срещу противообществените прояви. Мотото на очакваното събитие е "Победи себе си - не посягай към дрогата".  

В състезанието ще премерят сили и гоцеделчевци, които ще се състезават за титлата „Най-силен неврокопчанин“. Идеята на силовия трибой „Победи себе си“ е да насърчи децата и младите хора да се занимават със спорт и да се хранят здравословно; да не прекарват прекалено много време пред компютрите, а да развиват спортните си умения; да се грижат за тялото си и да не употребяват наркотични вещества.

„Ние вярваме, че проектът е интересен и засяга един основен проблем – заседналия начин на живот. Целим да стимулираме обществото да спортува“ – споделя, от името на организаторите, Крум Томчев - управител на Тактикал кий.

Почетен гост на събитието ще е най-силният българин на планетата седемкратният световен шампион по тежка атлетика – неврокопчанинът Димитър Саватинов.

Самото състезание по силов трибой е наследник и продължение на състезанието „IRON MAN“, което бе проведено през есента на 2016 година, отново в Гоце Делчев и което получи голям обществен отзвук в спортния живот.

Тази година в спортното събитие в Гоце Делчев са включени над 50 доброволци, десетки организации, училища, лектори, свързани с балансиран начин на живот и разбира се мъже от Неврокопско и региона, практикуващи силови спортове, които ще премерят сила за титлата „Най-силен Неврокопчанин“.

Водещи ще бъдат Игор Дамянов и Иван Тодоров, познати със щурите си караоке – партита.

Със специалното музикално участиеще бъде и народната певица от Гоце Делчев  Николина Чакърдъкова, обещават организаторите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK