Няма пари за стипендии за отличниците в ПМГ

снимка: infomreja.bg

Няма пари за стипендии на отличниците в Природоматематическата гимназия в Кюстендил. За това алармираха преподаватели от елитното школо.

Според новата наредба на образователното министерство, приета в началото на тази година, за учениците са предвидени изключително скромни суми. Освен това не всички ще могат да получат такава стипендия, тъй като отличниците в учебното заведение са 123-ма, коментираха педагози от ПМГ „Проф. Емануил Иванов".

В тази връзка е изпратено писмо до председателя на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов, в което се настоява училището да бъде подпомогнато.

„Ние сме тук представители на един колектив, който милее и го е грижа за това, което става в българското образование", обяви Росица Везенкова – преподавател по биология. По нейни думи трудът на децата трябва да бъде оценяван. "Ако искаме училището да стане добро място за нашите деца, не трябва да спекулираме с тях", добави тя.

„Ние сме общинско училище и затова писмото ни е адресирано до председателя на местния парламент. При едно добро желание може да се приложи механизъм на общинско ниво, така че да се зачете труда на учениците и учителите", посочи и преподавателят по философия Динчо Желязков.

Преподавателите в учебното заведение настояват Общинският съвет със свое решение през месец април да подкрепи бъдещето на гимназията, като за стипендии за отличен успех бъдат осигурени 7-8 хил.лв. през настоящата година.

"Що се отнася до приема на ученици, да бъде възстановена отнетата паралелка", се посочва още в писмото, адресирано до Иван Андонов. Преподавателите настояват още да бъде извършен ремонт на източната част от покрива, която тече и създава реален риск за живота и здравето на ученици и учители.

 

КОМЕНТАРИ

ceci11:49 - 10.04.2013
За мангурите да има ,пък другото не е важно
нвн08:36 - 10.04.2013
много жалко, дано тази община даде пари за умните деца на КЮстендил
родител21:07 - 09.04.2013
Така е, пари за талантливите деца няма
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK