Комисар Тодоров: Вдигаме тона на коментар за обстановката в София

Снимка: МВР

В Столичната община са получени множество сигнали от недоволни граждани

Преди час се случи инцидент на „Орлов мост“. Според данните до момента, възрастна жена спира пред протестиращите и изказва мнение, на което един от протестиращите реагира с изхвърляне на съдържанието от чашата си с кафе, а тя посяга с бастуна си. От няколко дни предупреждаваме за възможна ескалация на подобни пререкания, коментира зам.-началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР и уточни, че двамата са отведени в Първо РУ, където ще се изясняват всички обстоятелства около ситуацията.

Комисар Тодоров уточни, че при задържането на мъжа изобщо не може да се говори за физическо насилие. По думите му, всеки има право да изказва мнение, както и задължението да носи отговорност за своето поведение.  Той обясни, че снощи за пореден ден в района на бул. „Арсеналски“ е направен опит за провокация с униформените - жена в нетрезво състояние, влязла в ролята на служител на МВР,  дава „указания“ на полицейските служители  да  спират автомобилите и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици. Комисар Тодоров отново категорично заяви: „Днес повишаваме тона за изнасяне на информация и на коментари“. Той посочи, че разговори с протестиращите се водят непрекъснато и отбеляза, че  те протичат  по друг начин, когато няма присъствие на медиите. Предстои по-сериозна среща днес следобед.

В Столичната община са получени множество сигнали от недоволни граждани, които са възпрепятствани да се придвижват свободно. Целта на разговорите ни сутринта с протестиращите на „Орлов мост“ бе именно осигуряване на възможност за преминаване на градския транспорт и осигуряване на нормален ритъм в града, но не постигнахме никакво разбиране. Диалогът с  хората пред МС беше по-продуктивен, допълни директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община Красимир Димитров.

Той обясни, че са осигурени всекидневни екипи от общината, които да са в помощ на преминаващите трудноподвижни хора. Димитров  оцени  високо работата на полицейските служители, които денонощно правят всичко възможно да не се допускат груби нарушения на обществения ред  и подчерта, че протестните действия в момента, водени по този начин, са в нарушение на обществения ред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK