Районна прокуратура – Дупница, протестира мярката за неотклонение „гаранция“ на Кольо Илиев

Снимка: Infomreja.bg

Държавното обвинение поиска постоянен арест, внасят допълнително 4 тома доказателства

Днес, 12.02.2020 г., наблюдаващият прокурор по делото, водено в Районна прокуратура – Дупница, срещу управителя на „Феникс Дупница“ ООД – Кольо Илиев, внесе в съда протест срещу определението на Районен съд – Дупница за взета спрямо обвиняемия мярка за неотклонение.

Досъдебното производство срещу него е било образувано за извършено престъпление по чл. 353б, ал.1 от Наказателния кодекс – управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.

На 05.02.2020 г. при специализирана операция и в присъствие на всички контролни органи в района на гр. Дупница, до търговско дружество „Феникс Дупница“ООД, са били установени отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход. В качеството на обвиняем е бил привлечен управителят на фирмата – Кольо Илиев.

В съдебно заседание на 10.02.2020 г. Районният съд в гр. Дупница е оставил без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняемия. Вместо това му е била определена гаранция в пари в размер на 10 000 лева.

Освен протеста Районна прокуратура – Дупница е внесла в съда и допълнителни четири тома, съдържащи доказателства в подкрепа на направеното искане. То ще бъде разгледано от Окръжен съд – Кюстендил на 17.02.2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK