Няма да има импийчмънт срещу Тръмп

Снимка: news.bg

С 364 гласа „против“ и едва 58 гласа „за“ Камарата на представителите на американския Конгрес отхвърли проекторезолюция за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи АП.

Документът беше внесена от демократа от Тексас Ал Грийн. Гласуването беше предопределено, след като и лидерите на демократическата опозиция също се обявиха против тази инициатива.

В проекторезолюцията се твърдеше, че Тръмп не е способен да изпълнява президентските функции, защото е внесъл разделение в страната.

Междувременно, признанието на американския президент Йерусалим за столица на Израел разбуни отново международната общност.

Когато стъпвах в длъжност аз обещах да не си затварям очите за предизвикателствата, каза Доналд Тръмп.

Йерусалим не е само сърце за три световни демокрации, но и сърцето на най-успешната демокрация, припомни американският президент.

Признаването на Ерусалим признава очевидното, казва Тръмп.

„Но днес най-накрая признаваме очевидното. Йерусалим е столицата на Израел. “

Американският президент потвърди, че е наредил на Държавния департамент да започнат подготовката по преместването на мисията.

Взех решение, че е дошло времето Ерусалим официално да бъде признат за столица на Израел, обяви от Белия дом Доналд Тръмп. Той припомни, че подобно решение е взел американският конгрес през 1995 г.

С настъпването на нощта стотици палестинци в Ивицата Газа започнаха да палят американски знамена.

В същото време хиляди евреи излязоха по улиците на Израел, за да празнуват решението на Доналд Тръмп. Стената на плача на Храмовия хълм беше осветена в цветовете на американското знаме.

Решението за Ерусалим е трябвало да бъде взето отдавна, каза американският президент според Доналд Тръмп на заседание на кабинета малко преди дългоочакваната си реч. Той не пропусна да припомни, че много президенти казваха, че искат да направят нещо и не направиха нищо.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK