Туристическо дружество „Осогово“ с редици инициативи през 2019 г.

Снимка: Личен архив

Календарният план на Туристическо дружество „Осогово“- Кюстендил за новата 2019 година вече е готов. Запазени са инициативите за засаждане на дървета, почистване и маркиране на туристически пътеки, разтоварващи еднодневни излети до близките планини, включване в различни местни и национални инициативи и много други, обяви секретарят на ТД „Осогово“, Силвия Михова.

“Безспорно най-вълнуващи ще си останат екскурзионните летувания. Те са най-добрият начин за почивка в планината. Тази година едното екскурзионно ще бъде през месец август в Стара планина, с маршрут: вр.Шипка - х.Узана - х.Мазалат - х.Тъжа - вр.Ботев - х.Рай - х. В. Левски – Карлово.

Другото екскурзионно сме го нарекли „Релакс в полите на Рила“. Групата ще се настани в почивна база в Семково и всеки ден ще се правят лъчове. Ще се посети парка на танцуващите мечки при Белица. Ще се правят разходки до Сухото езеро по пътеката "Очарованието на торфището".

По пътеката "Следите на ледника" ще се изкачим до Вапските езера. По каскадата за язовир Белмекен ще се насладим и на Скалишките езера. Екскурзионното ще завърши в с. Добърско, където ще разгледаме уникалната църква "Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", водопад "Щрокалото“ и римската пещ в гората над селото”, коментира секретарят на ТД “Осогово”, Силвия Михова.

Заедно с туристите от Трънското туристическо дружество през годината са заложени съвместни изкачвания до върховете на няколко планини от областта Краище – връх Милевец, Руй, Църноок, Чемерник, Било, Щърби камък, Стража.

Традиционното изкачване на връх Руен, срещата на 106 пирамида при село Жеравино в Чудинската планина, Мальовица, Черни връх на Витоша ще съберат отново туристи от България, Сърбия и Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK