НПГ „Димитър Талев” спечели проект по програма „Еразъм+“ за 109 096 евро

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

НПГ „Димитър Талев” - Гоце Делчев спечели проект по програма „Еразъм+“ за 109 096 евро. Проектът представлява партньорство за осъществяване на Образователна мобилност между организации от България и Германия.

"С него гимназията кандидатства по Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт " Еразъм+" по КД 1: Образователна мобилност за граждани; тип дейност: Мобилност на обучаеми и персонал в ПОО", съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът Мария Георгиева.

Проектът "Усвояване на практически умения в конкурентна среда за реализация на пазара на труда" се инициира от НПГ "Димитър Талев". Учениците се обучават в професионално направление в областта на  - Компютърни техника и технологии и Промишлена електроника.

Партньор на НПГ "Димитър Талев" е UEAG gGmbH със седалище град Йена, провинция Тюрингия, Германия. Организацията работи в областта на професионалното обучение и интеграция на младите хора. UEAG gGmbH има опит, който е свързан с мобилноста в Европа, съобразени с целите на Програма "Еразъм+"

 

Проектът има за цел: прилагане на научени теоретични знания и практически умения по професионална подготовка в реална работна среда; изграждане връзка между образователната система и бизнеса; повишаване интересите на учениците към изучаваната професия; развиване на социални и езикови умения; формиране на европейско съзнание.

 

Проектът "Усвояване на практически умения в конкурентна среда за реализация на пазара на труда" е насочен към целева група от 48 ученици на възраст 17 - 18 години, които се обучават в 11 и 12 клас в направление "Техника ", специалност " Компютърна техника и технологии " и специалност "Промишлена електроника". Част от тях имат практически опит като участие по проект "Ученически практики".

Дейностите по проекта ще бъдат осъществени чрез 56 мобилности, които са организирани в 4 потока, включващи 12 ученици и 2 придружаващи лица. Продължителност - 14 дни.

Първата мобилност по проект трябва да се извърши от 01.10.2015 г.

В резултат на реализирането на Проекта учениците ще придобият и усъвършенстват професионални и лични компетентности; теоретични знания и практически умения по съответната специалност; комуникативност; езикови умения; умения за работа в екип; инициативност.

 

Мария Георгиева
снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK