НПГ "Димитър Талев" с почетен плакет за домакинството на националното състезание по счетоводство

Националното състезание по счетоводство, чийто домакин беше НПГ „Димитър Талев“ – град Гоце Делчев, завърши. То беше уважено от Александър Попов – главен експерт в Дирекция „Професионално образование и обучение“ към МОН, Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, ръководители на местната власт и на местния бизнес.

В състезанието взеха участие ученици и преподаватели от 21 училища в страната. Официален спонсор на събитието беше фондация „Атанас Буров“, представена от Росица Колева и Владимир Ташков.

Националната комисия по оценяване на резултатите от състезанието и неговият регламент бяха представени от Александър Попов.

Състезанието по счетоводство се състоеше в решаване на тест от 30 въпроса – 15 теоретични и 15 практически. Време за решаване – два астрономически часа. Текстът е изготвен от комисия към МОН, определена специално за Националното състезание.

През втория ден от мащабното събитие се проведе и научно-практическа конференция на тема: „Иновационни технологии, обучение и изяви в НПГ „Д. Талев“. Чрез впечатляваща презентация гостите се запознаха с постиженията на Неврокопската професионална гимназия.

Разнообразна беше и програмата, предлагаща възможност на гостите да се запознаят с красотите на Гоцеделчевския край – разходка до село Делчево, посещение на селата Лещен и Ковачевица. Туристическите обиколки и екскурзоводските беседи бяха подготвени от учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Вече е известно и класирането. На първо място е ПГИ „Ив. Илиев“ – Благоевград, на второ – ПГ „В. Димитров“ – Мадан, и на трето – ПТГ – Бургас. Освен грамоти, победителите получиха и парична награда от фондация „Буров“. Награда от името на бизнеса им бе връчена  от управителя на фирма „Максим ООД“ – Борислав Пръков.

Неврокопската професионална гимназия получи отлична оценка за цялостната организация на събитието и за неговото провеждане. Израз на тази оценка е почетният плакет от МОН, връчен на училището за забележителния му принос към образованието.

 

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK