НП „Рила“ представя уникалното биоразнообразие за Световния ден на околната среда

Снимка: НП Рила

Темата на Световния ден на околната среда за 2020 година е Биоразнообразието

На 5 юни 2020 г. от 10.00 часа Дирекция „Национален парк „Рила“ по повод Световния ден на околната среда ще представи уникалното биологично разнообразие на защитената територия. Представянето ще се излъчва онлайн от Посетителски-информационен център – Благоевград, достъпно на страницата на парка във фейсбук Национален Парк Рила.

Темата на Световния ден на околната среда за 2020 година е Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата. Фокусът е върху това как всички живи същества на планетата са свързани в мрежата на живота и как ние можем да действаме в името на природата (act #ForNature).

Посланието за Световния ден на околната среда тази година е, че природата ни „изпраща съобщение“ и ни показва, че сме на прага на срив. Затова е време да се събудим и да си вземем бележка, да преосмислим връзката си с природата. На този 5 юни е „Време за природа“ - Time for Nature.

Програмата за околна среда на ООН (UNEP) със своите партньори започва Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата. Тази година милиони хора по света ще отбележат 5 юни дигитално. Нека се обединим в името на природата!

 

КОМЕНТАРИ

китай, а ерика19:54 - 08.06.2020
отговора на въпроса ви е следния, от 1944 г. до сега управлява руската ,,дс" авторитарно, след 1989 г.създаде 400 прикриващи партий за да не й се хваща края, особено от младите маймунчета, доволен ли си от отговора.
добре гърмен12:34 - 06.06.2020
ама вие там си мълчите че плетенски ленко ( човека на онзи боклук цветанов ) ще зарови с. д. дряново със насипен боклук от незаконния добив на гнайс, защо вашия кмет и копелетата от екологията не реагират, говорите че депесарските боклуци са недосегаеми ама не е така, въпрос към вас,......каква е разликата между бкп, дпс, герб, с интерес чакам да чуя мнението ви.3ax
Гърмен19:05 - 05.06.2020
На тия от екологията да им е.а аз пу..к.та майчина. Безпощадна сеч в Западните Родопи, къртене и добив до 100м дълбочина, под опеката на всички кметове. По този начин няколко Депесарски боклука всеки ден товарят камионите с камъни и дървесни видове и трупат милиони без да са вложили един Лев. Тайна ли е ,че един добит Камаз камъни струва 5000 лв и съответно букови дърва струва 2000 лв. В ръцете на Депесарската мафия са средно по 200 камаза природен ресурс на ден в двете общини. Скапани еколози
fsc09:43 - 05.06.2020
много ни е болно когато четем за загрижеността посочена по горе в статията, на практика сте пияна мрежа от престъпници, 20 г. ви даваме сигнали за ликвидирането на екосистемите в сатовча от общинския кмет мименов и агента ленко, щетите възлизат на милиарди лв. унищожени са територий на натура 2000 ( длс дикчан отд. 90 ю2 ), исторически паметници на културата, м. станчовица, илинден, хърсовица, бабини тикли, ( престъпници като прокурор темелков не уважават удостоверение от национален исторически музей а признава разпита на някакъв си пенсионер склерозен че бил казал в сатовча само какенова бърчина била е и. п.) и затова прекратява преписка срещу престъпника ленко, мислите ли че прокурора не си е взел хонорара или си е подсигурил за дълго поста на пр. ,в групата на престъпниците са горски, директор длс, директор юздп, директор рдг, прокурори, съдий, мосв, особено миет, общ. кмет, мвр, министър председател ( подписал лично концесия 629/20.07.12 г. на фирма фантом.) няма такава, няма и такава фирма която има уто 395/12. 02.09г тези сигнали са разследвани от всички български и чуждестранни медий, резултата е , уволнения, грабежи, опити за убийство, преследване до девето коляно на подаващите сигналите, което превръща българия във най опасното място за живеене, страна бъкаща от разбойници, ( 240 ) плюс али баба, всички участници в такива форуми вземете си ебете майката корумпирана, не отивайте на ядене и пиячка а елате в сатовча и свършете някаква работа по тези наболели проблеми. не се правете на глухонеми.

FACEBOOK