Сесията по казуса с гоцеделчевската болница се отлага за 13-и април

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът предлага отново да се разговаря с управителя и с лекарите, напуснали болницата

Днешната сесия на Общинския съвет в Гоце Делчев се отложи за понеделник, 13-и април. Тогава на дневен ред отново ще бъде положението в МБАЛ „Иван Скендеров“ и евентуалното освобождаване на управителя д-р Улевинов.

В началото на днешната сесия кметът на общината – Владимир Москов, изрази становището си, че въпросът е много важен и решението му не трябва да е прибързано или плод на емоции. Той предложи отново да се разговаря с лекарите, напуснали болницата. Те трябва да кажат дали желаят да се върнат на работа в нея.

„Нужно е отново да се разговаря и с управителя. През това време може да излезе и решението на прокуратурата, която в момента извършва проверка. Надявам се, че тогава ще имаме много по-ясна картина и ще вземем най-правилното решение. Предлагам следващата седмица да се проведе друга сесия, след като минат срещите“, заяви градоначалникът.

В изказването си Ангел Гераксиев - председател на Постоянната комисия по бюджет, финанси и инвестиционна политика, подчерта, че позицията на лекарите е ясна. Той не очаква да чуе нещо ново и от д-р Улевинов. Според него не може да се чака, тъй като не се знае кога ще свърши проверката.

Общинският съветник Андрей Радонов категорично заяви, че направеното предложение за отлагане на сесията не е правилно и настоя „да се разгледа точката, която сме входирали“. Той съобщи, че председателят на общинския съвет – Димитър Балтаджиев, е имал среща с работещите в  Акушеро-гинекологичното отделение, на която те са заявили несъгласие с управителя на болницата. Направили са и подписка.

В отговор Димитър Балтаджиев каза, че подписка не му е връчена, но персоналът на отделението е притеснен от факта, че в него няма специалист неонатолог, и изразява  желание лекарите да се върнат.

Председателят на Общинския съвет застана твърдо зад предложението на кмета.

„Нека направим така, че двете страни да си подадат ръце и младите да се учат от опитните!“, заяви той.

Категоричен в  изказването си беше и общинският съветник Иван Геров. Според него д-р Улевинов няма качества и възможности да се справи със ситуацията.

„Не мисля, че той има ясна политика за развитие на болницата“, допълни Иван Геров.

Против управителя на здравното заведение се изказа и общинският съветник Николай Джингаров.

Много скоро след началото на сесията бе дадена почивка, след която стана ясно, че наболелите въпроси отново ще бъдат предмет на обсъждане на 13-и април.

 

КОМЕНТАРИ

до справедливият трол15:17 - 11.04.2020
Аз лични бях участник в разговор с ХХХХХ, за един млад доктор, който искаше да започне работа в болницата, но му беше отказано! Доктор ХХХХХ, се страхуваше от опитните (да не използвам думата стари) доктори, че щели да напуснат отделението! Факт! В момента доктора си работи в голяма Софииска болница. На опитните доктори малко да им е накриво самара и плашат с напускане. Това професионално ли е! Или отговорно?
До Димитър15:08 - 11.04.2020
Димитре, Протокола, който цитираш "протокол номер 8 от 17.05.2012 година" не е от общината а е по решение на общинският съвет. А, сега си припомни, КОЙ е председател на общински съвет по това време? -Точно така - другарят Гераксиев. Сега договора, като беше прекратен, Гераксиев стана пръв защитник на протестиращите доктори. Стопляш ли?
Справедлив13:42 - 11.04.2020
Трол си ти, цървул прост! Оплаквате се че лекарите били пенсионери, а каква е кадровата политика на смешника управител - назначи лекарка на......76 години (жива и здрава да е жената). Говорите глупости за монопол и недопускане на нови лекари в болницата - от години всички доктори се молят да бъдат назначени нови такива и именно поради липсата на желаещи такива общината създаде програма за стипендианти! Само в едно от отделенията за по-малко от година са постъпили 3 нови лекари, от които единият вече е с прекратен трудов договор от Улевинов, а другата е готова да си плати на общината и да се махне от тази отровна обстановка! Ако "пенсионерите" си бяха тръгнали по-рано, болницата отдавна да е затворила! Това ли е монопола, недопускането на нови лекари и кадровата политика на "кадърния" въздухар управител. Погледнете фактите, а не повтаряйте поръчково какво ви пеят/лъжат УЛАВинов, Сарандев и ДПС!!!
Явор08:02 - 11.04.2020
Не виждам тия от ГЕРБ щаба защо скачат толкова нека да кажат къде раждат жените им и къде се лекуват семействата им? Те не стъпват в болницата а сега манипулират хората ,не могат да преглътнат че кмета доведе един кадърен управник но точни такива като тези лицемери се опитват да го направят черен ! Тези лекари са повечето пенсионери и напират да се върнат и до кога мислят да работят? Затова тук трудно идват млади специалисти защото никой не иска да се бори с този монопол никой не е добре дошъл при тях! Извиват ръцете на общината в пандемия това е престъпление ,пракуратурата трябва да се насочи към тях защото да си лекар ида напуснеш в такова време по собствено желание означава ,че въобще не държиш на пациентите и на съгражданите си , не да обесняват или ние или той - срам и позор ! Да кажат проблема какъв е и да се аргументират ? Без да си измислят гераксията и ГЕРБ !!! Искаме факти ?

FACEBOOK