ВМРО: Центровете за мигранти в столицата да се затворят!

Снимка: ВМРО

Общинските съветници от ВМРО са против разкриването на нови центрове в страната

Общинските съветници от ВМРО – БНД в София са твърдо „за“ премахването на мигрантските центрове в кв. „Овча Купел“, „Враждебна“ и „Военна рампа“. Също така те са против разкриването на нови такива на територията на столицата, и на територията на Република България.

Гражданите на София не са забравили кризата от 2013 г., когато на територията на държавата ни бяха допуснати нелегални имигранти от Африка и арабския свят. Мигрантските центрове в споменатите райони на София бяха препълнени и проблемите за жителите на тези квартали не закъсняха – ограбени магазини, кражби, сбивания по улиците, изплашени жени (обект на сексуален тормоз от нелегалните мигранти), изнасилвания - дело на същите мигранти, трафик на хора без документи, както и пренос на пари и багажи с неясен произход.

Наръганата с нож Вики, изнасилената студентка от Нов български университет, двата сигнала за изоставен багаж в центъра на София са част от случаите, които говорят, че не бива да има мигрански центрове на територията на столицата. Но освен това жителите на кварталите „Овча купел“, „Враждебна“, „Орландовци“ и „Надежда“ алармираха чрез множество протести за напрежението в районите с мигрантски центрове.

Свободното придвижване на мигрантите превърна пл. „Лъвов мост“ в територия, през която жителите и гостите на столицата ни се страхуваха да преминават. Понастоящем и днес територията на Лъвов мост е събирателен център на станция на метро, спирки на автобуси и трамваи, които се използват от по-възрастното население, за да достигнат до Женския пазар. Предстои нова опасност Лъвов мост да се превърне в афро-азиатска стена, през която преминаването да е невъзможно, нежелателно и опасно.

От друга страна мюфтийството се възползва от количеството мигранти с мюсюлманско вероизповедание и се повдигна въпроса за втора джамия в София. Разрешително за строителство на втора джамия няма, но ВМРО разкри наличието на такива нелегални храмове в кварталите „Люлин“, „Орландовци“ и „Кремиковци“. Това са обекти, които се посещават и от мигранти с неясни идеология, цели и занимания.

Новата мигрантска вълна от Турция към България може да бъде преносител на бойци на Ислямска държава. Съществува риск от разрастване на радикалните ислямски течения, каквито имаше в махалата в Пазарджик. Неконтролируемото навлизане на територията на страната ни може да донесе различни болести и епидемии, категоричен е Владимир Митов – председател на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет.

Новото нахлуване на нелегални мигранти от Р Турция заплашва препълването на мигрантските центрове, както и нуждата за откриване на нови такива. Ние от ВМРО заставаме зад гражданите на София и алармираме, че сигурността в столицата и в страната ни ще бъде застрашена. Затова съществуващите центрове в София, а и в други места на страната, трябва да бъдат закрити, а в случай на навлизане на нелегални мигранти през държавната граница, те да бъдат задържани в центрове до границата и депортирани обратно в страните си по произход.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK