Ново заседание за избор на председател на Общинския съвет в Сатовча

снимка: infomreja.bg, архив

Повторено заседание за избор на председател на Общинския съвет в Сатовча е насрочено за 14 ч. днес. Преди две седмици    на тържествената първа сесия на новия минипарламент клетва положиха всички новоизбрани кметове и общински съветници, но председател на Общинския съвет не бе избран. Причината бе, че издигнатите двама претенденти за поста получиха равен брой гласове по време на тайното гласуване.

Насрочената за днес втора сесия, поради липса на избран председател на законодателния орган, според закона ще води най-възрастният общински съветник – Сюлейман Арунов от ДПС, който е бивш заместник-областен управител на Благоевград.

Очаква се на днешната сесия да бъде избран председател, за да започне същинската работа на Общинския съвет. 17-членният състав на парламента е разпределен по мандати така: ДПС – 6, ГЕРБ и Коалиция „За община Сатовча“ – по 4, „Български социалдемократи“ – 2 и ОДС – 1.

 

КОМЕНТАРИ

тошо08:51 - 17.11.2011
Каква е разликата между едните и другите - никаква едни и същи са
точ19:06 - 16.11.2011
Терзиева,поне веднъж напиши нещо точно и вярно! Няма група на социалдемократите,а на Българската социалистическа партия-2 съветника!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK