Новите ски легенди на Банско оставят диря от медали след себе си

Снимка: Община Банско

Станислава Слаева и Дани Кадева са само част от имената, с които се гордее Банско

След Държавното първенство по биатлон, младите спортисти от Клуб по биатлон „Банско 2019” се представиха отлично и на първенството по ски - бягане, което се проведе под ВСК „Белмекен” на 17 февруари. Никол Кленовска се класира четвърта на една секунда от второто място, Сандра Воденичарова на четвърто място, Костадин Чакъров на седмо място, а Борислава Бицева и Кристияна Варина се класираха в топ 15.

Приключиха и индивидуалните стартове на Световното първенство за мъже и жени в Поклюка, Словения с изключително добро представяне на Даниела Кадева. Тя бе най-добра сред всички български състезатели в индивидуалния старт на 15 километра.

На 20 февруари ще се състезава в щафета 4 х 6 километра. След пропуснатия един месец, сега Даниела Кадева е в чудесна форма и има всички шансове за добро представяне.

За поредна година модерният румънски курорт Пояна Брашов е домакин на състезания от календара на ФИС за деца, в които участие взеха отбори от България, Босна и Херцеговина, Румъния, Гърция, Украйна, Унгария и Словакия. Страната ни беше представена от състезателите на СК „Юлен“ в дисциплините гигантски слалом и слалом.

При момичета до 14 години Станислава Слаева се нареди на трето и шесто място, а на пето място - Елена Главчева. При момичетата до 16 години в топ 10 влязоха Стефани Вълева с шесто и осмо място, а другата ни представителка в тази възраст - Виктория Вачева, с пето и девето място.

С два медала е Иван Кузманов, който при момчетата до 16 години зае второ място в гигантския слалом , а в слалома отново се качи на стълбичката на призьорите, като се класира трети. Ростислав Тошев зае 12-о място, което е страхотно постижение за състезание от такъв ранг.

От 15 до 17 февруари в Куртово, близо до ВСБ ”Белмекен” се проведе Държавното първенство по ски бягане за малките групи, СК ”Банско” беше представен при момичета младша възраст, момичета старша възраст и юноши младша възраст в дисциплините класически и свободен стил на 2.5 км.

В Държавното първенство взеха участие всички 11 клуба от страната. При много ниски температури от минус 12 градуса и силен вятър протекоха първите два дни от състезанията. Въпреки това, децата от Банско се справиха отлично и завоюваха призови места. Никол Кленовска зае 4-о място, като две десети не и достигнаха за 3-о място и 1 секунда от 2-ро място. Кристияна Варина зае 7-мо и 8-мо място, Костадин Чакъров 9-о място при юношите младша възраст. Най-малките представители на клуба - Станимира Чучулайна, Мира Кюлева, Сандра Воденичарова и Борислава Бицина се класираха в топ 15.

От 18 до 20 февруари състезанията продължават с по-големите възрастови групи, където Нели Златева ще представлява СК ”Банско”.

На празничния 14-ти февруари в Ски курорт "Картала” над Благоевград се проведе поредното държавно първенство по ски-алпинизъм.

Състезателите от клуб "АлПиринСки", Банско доминираха в надпреварата и оглавиха класацията. Екатерина Осичкина и Никола Калистрин са шампионите за 2021 г. в индивидуалното състезание.

Другият топ-състезател от клуб "АлПиринСки" – Иван Герин, зае третото място в класирането, на пето е Димитър Георгиев и на седмо – Константин Бонев.

Надпреварата беше на трасе с дължина 9,5 км и положителна денвелация 1200 м с технични серпентини, изкачвания по обувки, с много участъци с навят и необработен сняг, което да направи състезанието съвсем истинско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK