„Новите майстори" с изложба в парламента

снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"

По инициатива на народния представител от политическа партия „Български демократичен център” инж. Петър Петров и парламентарната група на БДЦ, най-малките художници от кюстендилската школата „Новите майстори” бяха гости в Народното събрание.

Кулоарите на Парламента грейнаха украсени с пъстрите рисунки на малките таланти. Поканата бе по повод 1-юни, Световния ден на детето.

„Имаме нужда от усмивки не само в Народното събрание, а и в цялата държава. Посрещам с радост „новите майстори“, идващи от Кюстендил. Имаме огромна нужда от още един „майстор“ като Владимир Димитров. Най-важното е, че наистина творбите ви ще предизвикат усмивка по лицата на всички, които ще ги видят“, заяви зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, който откри изложбата.

„Нарисувай ми усмивка“ е изложба от 40 картини на дванадесет от най-малките представители на школата „Новите майстори“ до 11-годишна възраст. Творбите са рисувани в продължение на почти година. Ръководител на школата е Евгени Серафимов, носител на наградата „Константин Величков” за 2014 година.

„Мили деца, с днешната пъстра изложба на картини от вашия чист и детски свят, вие наистина нарисувахте усмивки на нашите лица. Бъдете неспирни търсачи на красота, на вдъхновение! Бъдете горди наследници на Владимир Димитров Майстора" - с  тези думи Петър Петров поздрави малките художници и пожела на тях и на техния учител много успех в творческата работа .

„Мотото на изложбата „Нарисувай ми усмивка“ днес съм сигурна, че ще предизвика усмивки у народните представители и ще внесе позитивизъм в пленарна зала. Ние ще положим усилия, да ковем законите на страната така, че да можете да развивате таланта си и един ден, измежду вас да има достойни наследници на големите майстори на четката като Златю Бояджиев, Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов и много други“, заяви д-р Красимира Ковачка народен представител от Политическа партия „Български демократичен център“.

Изложбата предизвика огромен интерес сред депутатите от всички партии и голяма част от картините бяха продадени. Събраните средства са лично за малките художници, нарисували картините.

Децата получиха грамоти за участие в изложбата. Те разгледаха Народното събрание и дори присъстваха на едно от заседанията. Малчуганите бяха зарадвани с малки вкусни подаръчета.

 

снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"
снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"
снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"
снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK