Станислав Владимиров: Искам новият режим да се съгласува с всички институции преди да го подпиша

Снимка: Община Перник

Ще предложа на ВиК за празниците режимът да не е толкова болезнен и драстичен

„Предложението за новия режим бе направено вчера от министър Петя Аврамова на среща в МРРБ. Тази среща трябваше да е част от редовни събрания, които бяха разпоредени от премиера още преди месец. След един изгубен месец вчера все още бяхме на етап – търсим нови водоизточници. През това изгубено време не е решено нищо от нещата, които МРРБ трябваше да свърши“.

Това заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров пред БНР. Той добави, че  вчера на срещата е попитал и дали  в Перник ще има още водоноски но отново е получил любимия отговор на министерството, че се търсят варианти. Владимиров бе категоричен, че новият режим е много по-болезнен и затова е поискал този вариант да се съгласува с всички институции на територията на общината.

„Това не е окончателен вариант и ще вземе решение след съгласуване с всички институции. Ще отправя и предложение към В и К оператора специално за празниците режимът да не е толкова болезнен и драстичен“, обяви кметът на Перник.

Владимиров коментира, че лошата организация на В и К дружеството и несработването на техните инсталации е довела до това една не малка част от кварталите на Перник да нямат вода с дни.

„Надявам се новият управител на В и К – Перник, да навлезе бързо в проблемите, защото жителите на махала „Андрейна“ нямат вода вече почти две седмици, високите квартали на Перник и част от селата също нямат питейна вода с дни и дружеството трябва спешно да отстрани тези проблеми .

„Продължават безбройните аварии на територията на общината, продължават проблемите, и безбройните сигнали от страна на перничани. В и К дружеството не благоволи да си разкрие денонощен телефон - такъв има само общината и препредаваме всички сигнали, които получаваме“, каза още градоначалникът. Той добави и, че качеството на водата, която тече по чешмите, според РЗИ е годно за консумация.

Владимиров обясни, че оттокът на яз. Студена е много по-голям от притока на вода. „Имаше един малък период от около седмица, в който притокът е бил по-голям. От тогава се харчи 10 пъти повече вода от притока. В момента обемът е около 4 300 000 кубика“, каза още той.

Станислав Владимиров обяви, че единствената хубава новина е, че Перник е получил 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода от Държавния резерв и от днес започва тяхното разпределение в училища, детски градини, болници и учреждения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK