Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната модерна лява партия, заяви Корнелия Нинова, която беше преизбрана за председател на партията след преки избори. Според нея с кампанията за избор на нов лидер БСП е направила показно как се правят избори.

„Над 1000 секции без инциденти и подправени протоколи. Бързо приемане на бюлетините от цялата страна. Показахме висока институционална култура“, отбеляза лидерът на БСП.

По думите й при избора е имало висока избирателна активност – безпрецедентна за България във всички видове избори.

„Повече от половината от всички членове на партията са ме подкрепили, това показва, че БСП е консолидирана и единна“, посочи Нинова. 

"Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден. Партията показа, че е в удивителна кондиция. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин" отбеляза тя.

Нинова припомни, че този курс е на чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. 

„Промяната в БСП е необратима, сега имаме задача да направим и промяната в България необратима“, каза тя. /btv/