Новият Общински съвет в Струмяни с първо работно заседание на 3 декември

Председателят на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска, снимка: Община Струмяни

Председателят на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска свиква извънредно заседание на 3 декември от 10 часа.

На него новоизбраните общински съветници ще встъпят официално в длъжност, като положат клетва да служат в името на общината и нейните жители.

Местните парламентаристи ще определят поименния състав на членовете на постоянните комисии, ще изберат и техни председатели.

По време на сесията ще бъдат избрани и заместниците на председателя на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска. Ще бъде гласуван и Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет.

Народните избраници ще дискутират и вземат решения за продължителността на работното време, както и за възнаграждението на своя председател.

По предложение на кмета Емил Илиев ще бъде определен и гласуван броят на кметските наместници на територията на община Струмяни.

Трудовите възнаграждения на общинския кмет и на кметовете и наместниците по места също ще бъдат подложени на гласуване по време на заседанието.

На него ще бъдат избрани делегат и заместник-делегат от Общинския съвет в Струмяни за участие в общото събрание на на Сдружението на югозападните общини и на НСОРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK