Новият кметски наместник на Тешово е Иван Крушовски

Екскметът на Тешово Димитър Попов, на снимките долу: Попов на храмовия празник на църквата, другият претендент - Костадин Бояджиев, ексдиректорът на РДМР ген. Богомил Янев също е от Тешово, хотелската част на църквата, снимки: Краси Терзиева

Иван Крушовски е новият кметски наместник на хаджидимовското село Тешово. С 82 гласа в своя подкрепа той поема поста след проведени днес вътрешни избори.

Крушовски от години живее в Гоце Делчев, където развива дребен частен бизнес, но спазил законовите срокове, за да се кандидатира за кметски наместник като се регистрирал като жител на селото.

С неговия избор според опозиционно настроени жители на Тешово се затварял кръгът на заформилата се местна мафия, в която влизали църковното настоятелство, ловната дружинка и бизнесмени, които целели облаги от имотите на църквата и хотелската част към храма.
 
На базата на проведения днес вътрешен избор кметът на община Хаджидимово ще издаде още в близките дни заповед за назначаването на новоизбрания селски управник, който бе поздравен от многото избиратели, гласували му доверие.

Три бяха кандидатурите за кметски наместник на село Тешово – Иван Крушовски, досегашният кмет Димитър Попов, който навърши пенсионна възраст, и Костадин Бояджиев, също бивш кмет на селото.

До вътрешен избор, а не редовни избори, се стигна заради намалелия брой на местното население, което вече е под 350 жители. На последната сесия на Общинския съвет в Хаджидимово местните парламентаристи гласуваха за закриване на кметствата в Тешово и Петрелик. Така по-голямата част от населените места в община Хаджидимово вече се управляват от кметски наместници.

 

КОМЕНТАРИ

Методиста22:08 - 31.01.2012
Най-недоволна е разбира се Терзиева щото на нея щей спре кранчето на яденето от Графа там няма да има далавера а Краса е най-голямата далавераджийка да не забравяме колко пари гушна от Струма покрай младото Графче!
Кадиев13:46 - 31.01.2012
Червени боклуци, ще пукнат от яд че в Тешово си избраха кмет не предложен от партия а хората. Онзи, който се е подписал като автор на коментар 231 (вероятно това му е агентурния номер) направо СИ ПРИЗНАВА за уговорки между БСП и кмета Мильо (виж по-горе). А така нареченият "Методи" (у когото триумфира био-масата за сметка на сивото вещество) ако се беше постарал да прочете малко от закона щеше да знае, че по закон има три начина за назначаване на кметски наместник и този е един от тях. Твърди, че "в закона такова нещо няма" без дори да го е чел, но простия човек казва само това, което му харесва...
Методи13:38 - 30.01.2012
Най доволни от избора на новият кметски наместник са Гофи и Дамян банкетите в магерницата с парите от църквата ще продължат . Да им е сладка за един кокал от града до Тешево си заслужава .
Методи10:56 - 30.01.2012
Лисунгера Мильо този пьт го изработиха тешовалии.Като е глупак му се пада!Какви са тези измислени избори за км.наместник.В закона такова нещо няма!

FACEBOOK