Новият кмет на Сандански, Атанас Стоянов: Доказахме, че обединени успяваме!

Досегашният кмет на Сандански - Кирил Котев, и новоизбраният Атанас Стоянов, колаж: Infomreja.bg

Кирил Котев: Напускам постовете, които заемам в ГЕРБ, и ще депозирам своята оставка като общински съветник

51,50% е подкрепата за новия кмет на община Сандански, Атанас Стоянов. За него на проведения вчера балотаж гласуваха 9 447 избиратели.

Кандидатът на ПП ВМРО-БНД и депутат в 44-ото Народно събрание победи досегашния градоначалник Кирил Котев от ПП ГЕРБ с 4,18% разлика. 

За Котев гласуваха 8 680 жители на община Сандански или 47.32%. 1,19 на сто са упражнили вот "Не подкрепям никого".

Резултатите, макар и неофициални, станаха известни още снощи, в края на изборния ден, когато в щаба на ВМРО настана празник, а новоизбраният кмет вече приемаше поздравления. 

"Уважаеми съграждани, сърдечна благодарност към всички вас, които повярвахте в мен! Доказахме, че обединени успяваме! За доброто на Сандански!", написа в личния си профил във Фейсбук минути след като разбра за победата си Атанас Стоянов.

Със свое емоционално обръщение днес излезе и вече бившият градоначалник Кирил Котев. То гласи:

"След 4 години няма нищо по-важно от това, което оставяш след себе си и да можеш да си тръгнеш с високо вдигната глава. Постигнахме много. Сандански наистина пое по нов път. Само за 4 години се направиха неща, за които мечтаехме от десетилетия. Детски градини, училища, нова спортна зала, знакови ремонти и инфраструктурни подобрения.

Имаме одобрени десетки проекти с осигурено финансиране, които просто трябва да бъдат завършени. Няма нищо, за което да съжалявам, оставям една подредена и работеща община.

Благодаря за енергията и себеотрицанието на екипа ми – на всички хора, с които работихме в Община Сандански. На всичките ми заместник-кметове, на всеки един експерт. Всички успехи постигнахме заедно и са резултат на общия ни труд.

Специални благодарности и към младите хора, които бяха част от тази кампания. Които не спяха и горяха всеки ден в нея. Вие бяхте сърцето и душата на нашия екип и дори само заради Вас всичко си е струвало. Защото показахме, че младите могат не само да са движеща сила на промяната в Сандански, но и нейно лице.

Благодаря на всеки от Вас, който не се огъна и работи да продължим този път, по който заедно поехме. Равносметката днес е ясна - това се оказа недостатъчно. Показахме, че в политиката може да си почтен, скромен и да не отвръщаш на агресията. Дори когато тя се опитва да задуши всичко. Че не са нужни много думи, а работа. Вярвам, че това е единственият верен път и времето ще го покаже.

В личен план бих искал да благодаря на семейството си - за подкрепата и силата. Ние оставаме тук в Сандански, защото няма по-хубаво място на света, на което да искаме да живеем. Получих ценни уроци през последната година и мога да кажа, че съм взел своето решение - напускам постовете, които заемам в ПП ГЕРБ и ще депозирам своята оставка като общински съветник. Това е лично решение, без емоция.

От утре ще продължим да се срещаме и аз ще гледам в очите всеки един от Вас. Ще продължа и да се боря за Сандански, макар и с други средства. Защото това е кауза. Можеш да съжаляваш само ако не си опитал! Благодаря ви приятели!".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK