Новият герой на България - баба Дора!

Снимка: Фейсбук

Добре в България!

Страната, в която постоянно се говори за величествената ѝ история, но се създават нови герои.

Днес това е баба Дора от Ямболско, която ако имаше Фейсбук, щеше да вижда образа си навсякъде.

Точно за 24 часа жената се превърна в новия национален герой – тя е майката, бабата, лелята, за която са се изписали хиляди постове в социалната мрежа. Тя е лирическият герой, който е прославян и дори асоцииран като в стихове на Ботев – майка България, Родина, майчица.

Оказва се, че последните месеци от началото на Европредседателството героите на България са точно тези – чистите души. Бяха Терез и Масут – спасените лъвчета, след това беше мечето от Доспадско, изоставено от майка си, а за капак дойде кравата Пенка. Каква крава само!

Пенка спечели на стопанина си цял айфон, с който да я следи чрез GPS. Пенка беше посетена от еврохора, Пенка беше героя на нацията, който искаше да емигрира, но се върна. А може би отивайки в Сърбия, щеше да спомогне за темата „Западни Балкани“. Това не се знае.

Не е ясно и дали на баба Дора ще ѝ подарят телефон, дали ще дойдат депутати да я видят как прегръща козите, нейните деца. Бабата се разпространи светкавично в мрежата, даже по-бързо от фалшива новина, защото напомни на всички, че това може да е баба им или майка им.

Трагедията в Ямболско всъщност наистина е трагедия. Проблемът доказа колко е важен добитъка за българина, защото това се оказва хляба му. И ако в едни „по-богати“ райони като Югозапада животновъдството се развива само в Лидъл и Кауфланд, то „нагоре“ козата е хляб.

Известна е една фраза на Тодор Живков: „Не пипайте хляба на хората!“, но Живков е история, а днес вече има нови герои!

Баба Дора - новата баба Илийца!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK