Наградиха четирима училищни директори за постигнати високи резултати

Снимка: Infomreja.bg

Министерството на образованието и науката награди четирима училищни директори от страната за постигнати високи резултати на днешния 11. май - празника на светите равноапостоли Кирил и Методий.

Наградите им бяха връчени от зам.- министъра на образованието Таня Михайлова по традиция в Рилскикя манастир след служба в централния храм на светата обител.

Сред отличените са Емил Терзийски - директор на професионалната гимназия по земеделие в Сандански, Ема Радушева - директор на средищното училище "Панайот Волов" в Шумен, Таня Георгиева - директор на начално училище "Иван Вазов" във Враца и Светлана Табакова - директор на начално училище "Васил Левски" в Белоградчик.

Всички те получиха по икона, осветена от игумена на Рилския манастир Адрианополския епископ Евлогий и монасите, както и парична премия от по 1000 лева, пръседена им от образователното министерство. 

Над 100 ученици от Кюстендилска и Благоевградска област получиха благослова на дядо Евлогий. 

На службата присъстваха и 50 ученици от ОУ  "Св.св. Кирил и Методий" - Кюстендил. Те се включиха и в инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“, която е съвместно с българските общности и българските неделни училища зад граница.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK