Цветанов създава евроатлантически център за сигурност

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работя за създаване на център с евроатлантическа дейност на тема сигурност. Това каза Цветан Цветанов след Националното събрание на ГЕРБ, на което той формално беше освободен от постовете си на заместник-председател на партията и член на изпълнителната комисия, цитиран от Дневник.

Той уточни, че центърът ще е неправителствена организация, която ще се занимава с анализи и прогнози по темата за сигурността. "Плановете са ми да бъде по-често със семейството ми, защото през тези години отсъствах много", каза още Цветанов.

"Аз вече работя в момента от 17-ти, не в ГЕРБ, не за ГЕРБ. За ГЕРБ може да работи всеки един член и симпатизант, и всеки един, който иска да гласува", каза Цветанов на въпрос, как ще работи за партията, като редови член.

Цветанов е разговарял с премиера Бойко Борисов, след като подаде оставката си след местните избори.

"Да, чували сме се. Няма нищо неизяснено. "Има просто заявление, което аз съм си депозирал и трябваше да се насрочи Национално събрание, за да може да се гласуват всички оставки - както моята, така и на г-жа Бъчварова. Да се направят всички промени в Устава, в организационната част, в която няма да участвам, няма да отговарям за предизборните щабове и няма да участвам в тях", каза Цветанов.

Мисля, че когато отминат съответните избори, може да се сравнява, намекна Цветанов, че отстраняването му от ръководството ще повлияе от изборните резултати.

Цветанов не отговори на въпрос дали е бил "сготвен". "Важното е, че всичко мина доста по-цивилизовано, отколкото някои са очаквали и трябва да ви кажа, че аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил. Тук в залата имам много приятели и им благодаря за всичко, което са направили", каза Цветанов на излизане от залата в НДК, в която се проведе конгреса на ГЕРБ. /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK