Премиерът Борисов: Трети вариант за Цветанов нямаше

Снимка: БГНЕС

Трети вариант за Цветанов нямаше, заяви премиерът Бойко Борисов, след като вторият човек в партията напуска всички ръководни постове и остава единствено редови член на ГЕРБ.

В краткия си коментар за изборните резултати и последвалите оставки на „Позитано”, Борисов каза: Победата е категорична, с оставките в БСП това беше потвърдено. Скромността изисква да си мълчиш.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че оставката на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е правилното решение и доверието между тях е спаднало. Борисов бе категоричен, че вариантите за бъдещето на Цветанов са били само два: напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава редови член.

Той не се съгласи, така че напуска отвсякъде, заяви Борисов.

Запитан кой ще замести Цветанов, лидерът на партията заяви, че с двамата заместници, които има и с повече власт на административния секретар, ГЕРБ ще работи. Борисов съобщи, че най-висшият форум на ГЕРБ ще се проведе на 7 юли.

По устав се изисква освобождаването на Цветанов на форум, тогава ще освободим и Румяна Бъчварова, която отива посланик, добави той и съобщи, че новият началник на политическия му кабинет е Деница Желева.

Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, ще създам и орган за контрол вътре в самата партия, каза още Бойко Борисов и продължи: Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK