НПГ „Д. Талев“ в Гоце Делчев се включва в борбата срещу фалшивите новини

Снимка: НПГ

Един от основните въпроси на нашето време е този за фалшивите новини. Вече и училищата започват борба срещу тях. Всяко училище, което подготви кампания по този въпрос - част от  националната инициатива „Журналисти в училище“, ще бъде посетено от журналист, който е награден от фонд „Ваня Крушкина – журналистка за хората“.

НПГ „Д. Талев“ в Гоце Делчев участва в шестото издание на инициативата „Журналисти в училище“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“ /ФГРИ/. Главен учител Елена Търтова вече премина обучение  от особена важност с оглед на комуникацията на младите хора в социалните мрежи.

По време на обучението свой журналистически опит за справяне с фалшивите новини споделиха: Росен Цветков – разследващ журналист от БТВ, Георги Апостолов – представител на Центъра за безопасен интернет, Илияна Николова – изпълнителен директор на ФГРИ и Моника Писанкънева – програмен директор на ФГРИ. Те дадоха практически съвети за медийно ограмотяване на учениците и за въвеждане на темата: „Фалшиви новини – как да бъдат разпознавани?“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK