Нови разкрития за кокаиновия удар в "Студентски град"

Снимка: МВР, архив

Още 327 килограма кокаин са открити в ж.к. „Студентски град“

Под ръководството на Софийска градска прокуратура са извършени действия по разследване по образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери в ж.к. „Студентски град“. В качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П.

След първоначално установен и иззет на 24.05.2020 г., от паркиран лек автомобил м. „Мерцедес“, кокаин с тегло 39 729,61 грама, разследващите са открили на място връзка с ключове. В резултат на направени следствени експерименти е било констатирано, че единият от ключовете отваря друг лек автомобил м. „Ситроен“ и гаражна врата в кооперация на ул. „Проф. Атанас Иширков“. Другият ключ е отворил наето и обитавано от обвиняемия Н.П. ателие на същия адрес.

При извършено претърсване и изземване в това жилище са били намерени общо 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки. От тях в трикрилен гардероб в спалнята - 248 пакета и в скрин в кухнята още 79 подобни пакета. Всички те са били обозначени по различен начин – с лога на автомобили, с игрални карти.

При извършен полеви тест на място веществото е реагирало на кокаин. Същият вид наркотик е потвърдила и направената по досъдебното производство експертиза. За извършването й са били взети представителни проби от различни пакети. Установена е изключително висока чистота на наркотичното вещество. Общото му тегло възлиза на около 327 килограма.

В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна. Към настоящия момент е взет дактилоскопен и биологичен материал за назначаване на съответните експертизи.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK