Нови работни места в „Благоевград-БТ“, съкращения само в администрацията

снимки: infomreja.bg

Оптимизация в "Благоевград-БТ" предстои, но съкращения ще има само в администрацията. Това съобщи изпълнителният директор на "Булгартабак холдинг" Венцислав Чолаков при откриване на нова поточна линия в благоевградската фабрика.

„Ние трябва да бъдем конкурентноспособни на пазара. Нашите продукти трябва да се конкурират с тези на големите компании като „Филип Морис” и „Импириъл”, за да бъдем ефективни. Производственият капацитет обаче няма да бъде редуциран. Напротив, в някои цехове ще имаме нужда от допълнителни хора", обясни Чолаков.

По думите му амбициите на холдинга са дори за увеличаване на работните места. "В администрацията има недостатъчно ефективни позиции. Там ще бъдем принудени да направим определени оптимизации. В момента сме в преговори със синдикалните организации, уточняваме конкретните параметри”, допълни Чолаков.

В цигарената фабрика в Благоевград заработи нова поточна линия за 7 млн. евро, която днес бе представена и на кмета Атанас Камбитов. Модерната машина произвежда 500 кутии цигари в минута, което прави 10 000 цигари с размер 5,4 мм и дължина 83 мм в минута. Тя е снабдена с лазерна система за едноредова и двуредова перфорация на филтъра и съвременни системи за контрол на качеството.

„Горди сме с новата придобивка, защото така ще увеличим пазарите на компанията. С нея производството на фабриката ще нарасне с 25 %, ще се увеличи и износът на цигари, за което вече е осигурен пазар в Близкия Изток”, коментира Венцислав Чолаков.

Изчисленията показват, че фабриката ще си върне инвестицията за 6 години.

„Новото ръководство на холдинга поставя като приоритет разрастване на пазарите в Близкия изток, както и в Северна Африка. Ще продължим да инвестираме и в производството, имаме намерение да купим още модерни машини. В „София БТ” също инвестирахме в нови производствени линии”, каза още Чолаков.

Кметът на Благоевград Атанас Кабитов поздрави ръководството на холдинга за новата инвестиция и подчерта, че цигарената фабрика в Благоевград е най-важният социален партньор на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK