Нови прогнози за местата в следващия ЕП

Снимка: ЕП

Парламентът публикува днес четвъртия и последен набор от прогнози, основани на поредица от национални анкети, относно състава на следващия (9-и) Европейски парламент (751 места).

Европейският парламент публикува нова серия от прогнози относно това как може да изглежда разпределението на местата в следващия Европейски парламент на базата на данни от проучвания на обществено мнение, публикувани в 28-те държави членки, събрани преди 15 април 2019 г.

Данните се базират на комплект от надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от “Kantar Public” от името на Европейския парламент. Новите данни са основани на 43 специални анкети относно европейските избори от 21 страни.

Данните от предишните проучвания, публикувани на 29 март, също са актуализирани с преизчисляване на данните от Обединеното кралство за улесняване на сравнението с новия сценарий с участието на Обединеното кралство в изборите през май месец.

Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към Европейска политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

Европейските избори в България ще се състоят на 26 май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK