Нови пейки в градския парк на Радомир

Снимки: Община Радомир

Общината с апел към гражданите да ги пазят

Продължава облагородяването на Градския парк в Радомир. 10 нови пейки вече са на разположение на жителите и гостите на града. Тези дни предстои изграждането на още една детска площадка, на която малчуганите ще имат възможност да играят. По този начин местната власт изпълнява поетите ангажименти за изграждането на привлекателна и хармонична градска среда.

Кръглата площ, засадена с цветя, намираща се в началото на парка, също предстои да придобие нова, по-модерна визия. Тя ще се превърне в кът за отдих и почивка, като около нея ще бъдат поставени нови 10 пейки.

За съжаление, част от поставените по-рано пейки са изпочупени и изместени от местата, на които са поставени, а пространството около тях е пълно с боклуци. В тази връзка, от Община Радомир отправят апел към гражданите да проявят отговорност при ползване на съоръженията, да ги съхраняват от повреди и да пазят чисти парковите пространства.

От гражданската съвест на всички жители на общината зависи те да бъдат използвани по-дълго време, а паркът да остане трайно красиво и хармонично място за отдих и почивка. На видни места в Градския парк са поставени и табели, които предупреждават гражданите да пазят съоръженията и да съхраняват чиста околната среда.

Междувременно, продължава огледът за опасни дървета и почистването от сухи клони, който се извършва от служители от отдел “Общинска собственост, екология и гори” в Общинска администрация - Радомир. Работници вече започнаха да извозват премахнатите дървета и клони

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK