Марк Жирардели: Банско няма как да се развива без втория кабинков лифт (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Очакваме в най-скоро време решение на българския съд и ще уважим това решение, каза Кадев

Кметът на Банско – Иван Кадев, гост звездата Марио Мат, Марк Жирардели – собственик на фирмата концесионер, и Иван Обрейков – маркетингов директор на „Юлен“, дадоха старт на ски сезона в Банско.

На пресконференция четиримата големи споделиха очакванията си за новия сезон, който точно на обяд бе тържествено открит с масово спускане на ски легендите и децата на „Юлен“.

Мат започна конференцията с приветствие.

Чувствам се щастлив, че съм тук през този уикенд. Банско е невероятен курорт, хареса ми още първия път, когато го посетих, през 2011 г., ставаха винаги невероятни състезания – публика, хора, условия. Радвам се видя толкова много ентусиасти на ските тук в Банско.

Жирардели допълни поздрава на колегата си с думите:

Винаги съм щастлив, когато съм в Банско. Снегът също е тук. Надявам се, че преди Коледа целият курорт ще може да заработи активно.

Иван Кадев даде уверение за добрата работа на общината и концесионера.

Дойдох пред вас, за да ви уверя за това, че ние като ново ръководство на община Банско ще продължим приемствеността и ще работим за развитието на спорта и туризма в нашата община и нашия прекрасен курорт. Убеден съм, че поддържането и развитието на спортната инфраструктура трябва да се развива и това е най-добрия път за бъдещето на общината и хората в нея.

Надявам се да постигнем нови и по-големи успехи. След вчерашната ни среща с мажоритарния собственик на „Юлен“ се обединихме около мнението, че развитието на нашата ски зона – технически и инженерно, трябва да продължи по възможно най-добрия начин. Благодаря на Жирардели и екипа му за работата и подкрепата на ски спорта в България и за това, че е посланик на Банско в спортния свят, заяви Кадев.

Той подчерта важността на повеждането на ски състезанията за Световната ски купа.

Ние ще участваме с нашите приятели от „Юлен“ и БФСки за да създадем чудесни условия за тези състезания. За поредна година Академията на Световните ски награди обяви Банско за Курорт Номер 1, убеден съм, че това няма да е последна награда. Това е добра оценка за работата и поддържаното от нас ниво.

Кадев изрази надежда, че Банско ще бъде не само първенец зимен курорт на Балканите, но и в Европа.

Иван Обрейков с усмивка заяви:

Няма по-добро откриване на сезона, когато навън вали сняг. Очакваме и по-студено време за да произвеждаме и технологичен сняг, така че за Коледа и Нова година да пуснем целия курорт. За момента цените за карта на ден е 45 лв. за възрастни, 40 лв. за студенти и 35 за деца.

Марио Мат даде добра оценка за спортиста Алберт Попов като каза, че има огромен потенциал.

Марио бе запитан какво е мнението му и за ски зоната и Жирардели като неин собственик: Банско има огромен потенциал за развитие с перфектни условия.

Жирардели допълни, че Марио не е познат само като професионален скиор, но и като бизнесмен.

Ние много можем да научим от Марио за забавленията след ските. Не знам дали знаете, че той освен великолепен скиор от световна класа, той притежава и един от най-добрите ресторанти в Тирол, наречен „Лудото кенгуру“.

Обрейков загатна, че Марио е завел да види собствеността си в „Пирин голф“, а днес ще опознае по-добре Банско.

Жирардели пък сподели, че в момента Банско е неговият първи дом.

Казусът с липсата на втори кабинков лифт също бе обсъден от собственика.

Жирардели сподели:

Живеем в свят, в който ако останеш на едно място, ти се движиш назад. Ти трябва винаги да се движиш напред, да се модернизираш. В този смисъл ние очакваме информацията, която ще дойде от българското правителство за развитието на ски зоната в Банско и особено за втората кабинка. По повод на негативизма не мислете, че той е само тук. В момента има истинска война в Австрия, особено в Зьолден. Ние трябва да сме позитивни и модерни, за да може хората да се чувстват по-добре. Мисля, че Банско доказа през последните години със създаването на толкова работни места в региона, че това е нещо позитивно за развитието му.

Кадев допълни, че все още се водят съдебни дела.

Очакваме в най-скоро време решение на българския съд и ще уважим това решение. Надяваме се то да бъде в полза за Банско и развитието на целия регион, защото Банско е водеща дестинация в туризма в страната и на Балканите. Но независимо от всичко ние ще продължаваме да надграждаме и развиваме нашата ски зона в техническо отношение и инфраструктурата на града.

Жирардели допълни, че стратегията за развитие на курорта е старта – районът няма как да се развива без втория кабинков лифт и се надяваме, че правителството ще ни подкрепи в това, уточни собственикът.

А какви са очакванията на топ скиорът за новия сезон?

Очакванията са за нов рекорд за посещаемост, каза с усмивка Жирардели.

ВИЖТЕ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА КМЕТА КАДЕВ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK