Нови колиби строят в "Кремиковци", сдружение „Бъдеще за община Гърмен” със събрание за незаконното строителство

Иван Кременлиев, снимка: Личен архив

За следващата неделя отложиха насроченото за днес общо събрание на сдружение „Бъдеще за община Гърмен", съобщи за „ИНФОМРЕЖА” председателят Иван Кременлиев, известен като един от активните участници и организатори на протестите против незаконното строителство в ромския квартал на Гърмен, които през лятото на 2015 г. продължиха около 3 месеца.

Сбирката е отложена със седмица, за да се съберат повече хора и от селата Гърмен и Марчево, с които да се дискутира по-масово и открито проблемът с незаконното строителство не само в квартал "Кремиковци", но и в цялата община.

"Преди дни представители на сдружението се срещнахме с кмета Минка Капитанова и апелирахме за вземане на спешни мерки за решаването на този дългогодишен проблем. Незаконното строителство продължава и в момента. В ромския квартал се строят нови колиби и никой не е наясно с какви разрешителни или протекции тече това строителство. На събранието на сдружението в неделя ще вземем конкретни решения за изготвяне на уведомления, като ще изискаме и проверки от съответните контролни институции", коментира председателят на "Бъдеще за община Гърмен".

Според него е недопустимо докато обществеността в Гърмен да очаква въдворяване на ред и събаряне на незаконните постройки, в гетото отново да се строи. 

"Ръководството на сдружението се чувства задължено да информира жителите на селата Гърмен и Марчево какво се случва и какви мерки се взимат по този въпрос 100 дни след изборите", подчерта Кременлиев.

Той отрече събранието да се свиква за организиране на нови протести, но заяви, че не е изключено и това да стане на по-късен етап, ако не последват адекватни действия на управниците на местно и държавно ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK