Нови автомобили, нова техника и пари за униформи обеща министър Маринов в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Обещание и начертани стъпки за развитието на МВР- тях даде в първото си изявление от Благоевград новият вътрешен министър Младен Маринов.

Днес Маринов специално пристигна в областния град, където откри санираната сграда на Първо районно управление и областната дирекция.

Обещавам, че ще направя всичко възможно да се намерят средства за подобряване на материалната база в дирекцията, но все пак нуждите наистина са големи. Хубаво е, че тези средства, с които е санирана сградата, са от външно финансиране, че общината е развила административен капацитет, с който да ги усвои, защото не всички общини успяват.

Това заяви министърът след като разгледа обновената сграда и от вътре.

За материлано-техническото обезпечаване, от което има необходимост вътре сградата, ще държа се намерят повече пари, поетапно и първоначално със крайните нужди впоследствие и за тези, които не се толкова належащи. Но нека първо да започнем от екипировката на полицаите, от автомобилите,  от средствата за лична защита, естествено компютрите за разследващите полицаи.

Мога да ви обещая, че ще намеря всичко възможно, което е по силите ми, да започнат да текат средствата макар и малко към проблемите места. Имаме постоянни срещи с финансовия министър, но за да искаме, трябва да допринасяме и бюджета да се пълни, процесът е двустранен. Ние сме поели ангажимент и към премиера, и към правителството да свием максимално контрабандата, сивата икономика и незаконната търговия.

Автопакрът на ОДМВР – Благоевград също ще блесне с нови возила.

До десет дни ще бъдат дадени около 18 автомобила по европрограма – за гранична и областните дирекции, които имат външна граница с държави извън европейския съюз. Предстои да бъдат закупени бронежилетки.

Министърът бе запитан от журналисти дали е наясно с броя на пенсионираните служители в регионалната дирекция,които продължават да работят?

Нямам представа колко точно са! Знам, че има доста такива случаи в цялата система, което не е незаконно. След като един човек е спазил закона и е дал труда си толкова година и може да упражни правото на пенсия, няма проблем да го направи, стига да изпълнява задълженията си в пълен обем.

А дали наистина задържанията се изпълняват: Има места в МВР, които не търпят хора, които не си изпълняват задълженията, просто самата обстановка е динамична и центробежната сила изхвърля тези, които  мързелуват.

В допълнение към темата с кадрите, Маринов каза още:

Смятам да запазя кадровия потенциал, който имаме, и да средоточа развитието му по отношение на обучение, насочване в проблемите места – битова престъпност, мобилни екипи, бързина на реакция при сигналите, контакт с местната власт.

Относно новият главен секретар не беше даден коментар. „Кандидатурите са на хора, които са професионалисти и е труден изборът“, пестеливо каза Маринов.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK