Нови 87 проби на хора от Рила са изпратени за изследване

Снимка: Infomreja.bg, архив

Във връзка с констатираното огнище на бруцелоза в Рила, от здравната инспекция изпратиха на Областната администрация официален доклад с резултатите към днешна дата.

Вчера са взети проби на 236 животни - биволи и дребни преживни, от различни стопанства, които показват отрицателни стойности за наличие на болестта бруцелоза.

Към момента в Лабораторията по особено опасни инфекции в гр. София се изследват други 87 проби, взети във вторник от жители на град Рила.

Днес са взети проби от общо 47 човека, които ще бъде изпратени утре.

„Времево лабораторната обработка на пробите отнема около 2 дни, затова се бавят и резултатите“, поясни заместник-областният управител на Кюстендил Силвия Велкова.

Тя допълни, че утре ще стане ясно какви са резултатите от повторното изследване на двамата, за които вчера бе установено, че са в референтни стойности, близки до положителните“, допълни т – поясни Велкова.

Вчера бе потвърдено наличието на бруцелоза при 80 от общо 219 изследвани животни. Агенция по безопасност на храните продължава работа по хуманното им умъртвяване и унищожаване на труповете им в екарисаж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK