Нови 75 положителни проби на COVID - 19 в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Голям брой пациенти са настанени в кюстендилската болница

Нови 75 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. Най-голям е броят новозаразени лица в общините Кюстендил и Дупница – 33 и 29 съответно. По останалите общини са: Бобов дол – 6, Сапарева баня – 3, Кочериново – 2, в Бобошево и Рила има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 71 души. Четирима пациенти са интубирани и в реанимация, други десетима са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 13 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

18 са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Двама от тях са в тежко състояние и на интензивно лечение, шестима други са на кислородна терапия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK