Поне 4-ма задържани за фалшивите сертификати за COVID ваксини

Снимки: Infomreja.bg

Претърсванията в медицински център в болницата в Кюстендил продължават

Поне четирима души са задържани за 24 часа за фалшиви сертификати за ваксинация. Това стана ясно от брифинг на районната прокуратура във Велико Търново. Около 500 лева е струвал неистинският документ, сочи разследването до момента. 

Властите не дадоха отговор от колко време е функционирала групата за издаване на фалшивите сертификати и на каква територия са се разпространили те, съобщава Нова тв.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, две областни дирекции и ГДБОП изясняват факти и обстоятелства, свързани с издаване на неистински сертификати за ваксинация срещу COVID – 19.

Специализираните действия се провеждат на територията на град Кюстендил и по-точно в медицински център, който се намира в сградата на първия етаж на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил.

„Да, действително се провежда акция на територията на болницата в един медицински център. Към този момент не мога да кажа нищо повече, докато не приключи разследването. Все пак не бива да се хвърля вина към някого. Единственото, което мога да кажа, е, че съм потресен. Това е точно обратното на това, което правим всекидневно и ежеминутно през последните две години“, коментира директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков пред ИНФОМРЕЖА.

Медицинският център е към болницата, както и лекарят, за когото има подаден сигнал за фалшиви сертификати.

Разпитите продължават, проверява се документация. Все още не е ясно, сред задържаните дали има и кюстендилци.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата във Велико Търново. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK