Нови 4 акта за узаконяване в кв. "Освобождение", остават 10 дни до крайния срок

Кв. "Освобождение", снимка: infomreja.bg, архив

След като преди седмица официално бе подписан и връчен първият акт за узаконяване в кв. Освобождение, в Община Благоевград са  подготвени нови 4 акта за узаконяване, като издаването им ще стане факт до края на работната седмица.

Желаещите за подписване на споразумение по решение на Общинския съвет в Благоевград за допълнително застроеното право на строеж са подали 6 ЖСК. През следващата седмица предстои подписване на споразумение и с тези кооперации, след което следва издаването на техните актове.

Остават по-малко от 10 работни дни  до изтичане срока на узаконяване, който е 26.11.2014г. за финализиране на процедурата. Необходимо е съкооператорите в жилищните кооперации, които искат да заплатят разсрочено в рамките на следващите 3 месеца допълнително право на строеж,  да заявят това в писмен вид в общинската администрация.

От отдела по строителство към общината припомнят, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване, и приканват жителите за бърза реакция за подаване на пакетната информация.

Служителите на дирекция “Строителство” ще бъдат на разположение на заинтересованите граждани за справки и консултации по всички въпроси, касаещи узаконяването на заявените от тях строежи.

Съгласно § 127, ал. 5 от преходни и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията при непредставяне на необходимата документация в срок, главният архитект на общината издава мотивиран отказ за узаконяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK