Сблъсък между журналисти и Сарафов. Не е ясно защо Ангелов е убил семейството

Снимка: МВР

Преди секунди приключи брифинг в Главната прокуратура относно тежкото шесторно убийство в Нови Искър и последвалото самоубийство.

По думи на Борис Сарафов и разследващия екип след аутопсия на трупа на Росен Ангелов не са открити данни, че бил пил или дрогиран. Има само една огнестрелна рана в слепоочието. Няма следи от борба. Има синина на крака, която обаче е от преди 15 дни.

Във вилата, където е намерен Ангелов, са намерени телефон и таблет. Устройствата явно са закупени от приятел на Ангелов. Последното посещение в интернет  е от  4.1., като Росен е посетил детски порно сайтове. Сарафов определи това като „изключително гнусно деяние“. В телефона не е открита хронология на повикванията му, защото е била изтрита.

Пистолетът, с който се е самоубил Ангелов, е със саморъчно направен заглушител по схема, намерена в интернет. Заглушителът е изработен от маслен филтър, взет от гаража, където е работил Ангелов.

Мотивът на престъплението не може да се изясни. Има два мотива, според Сарафов. Единият-Росен е отхвърленият любовник от Кети. Другият-Кети е имала фирма за почистване на къщи и офиси с София. Работила е с богати хора. Росен искал от Кети тя да му съдейства като му осигури ключове за къщите, почиствани от фирмата. Кети отказала. Кети е първата жертва, а семейството ѝ е убито, заради това, че те били първите, който пряко ще се заинтересуват от смъртта на Кети.

ДНК-то на Ангелов е потвърдило, че той категорично е убиецът, каза още Сарафов. Сравнителен материал е взет от ДНК, направено на Росен от полицаи през август 2007 г. Бързината на ДНК анализа е заради приоритета на престъплението. Но ДНК експертизата не е доказала, че Росен е убиецът, а потвърждава това. Сарафов каза, че Ангелов е разкрит като убиец по оперативен път.

Като близък до Росен е разпитан неговия колега Драгомир, който даде интервю пред телевизиите. Драгомир съдействал на МВР, но след като полицаи го разпитали, а не щом разбрал, че Росен се издирва.

Директорът на НСС определи Росен като тежък социопад, в чието съзнание не можем да вникнем и да разберем защо е извършил убийствата.

Сарафов неможа да отговори на редица въпроси, най-важният от които „Каква е хронологията на убийствата?“. Изяснено бе само, че Кети е убита на 31.12.2017 след 19:30 ч. Семейството започва да я търси. В рамките на 23 ч. до 00:05 ч. са извършени и петте поредни убийства.  В къщата освен убитите и Ангелов други хора не е имало.

Ясно стана, че росен е носил раница винаги със себе си. Във фаталната вечер в раницата е имало дрехи-дънки, по които има кръв от Кети и Неделчо.

Не стана ясно и защо тефтерът и телефона, намерени в близост до кладенеца, където е изхвърлен трупа на Кети, са изхвърлени.

Няколко пъти Сарафов подчерта, че Росен е убиецът и няма съмнение за което. Директорът определи въпроси на журналисти като „любителски конспиративни теории“.

Неизвестно е и къде е бил Росен от 3. до 5. януари. Това е времето от обявяване на издирването му до намирането на трупа му. Не се знае дали е излизал от вилата, дали се е укривал, или просто е стоял в постройката.

На въпрос „Защо не е заловен при наличие на толкова много техника и следствени кучета?“, Сарафов каза: „Ако искате, можете да попитате следствените кучета!“. Следователят каза също, че разбира негативизма на медиите, но това са известните и доказани факти.

„Аз не съм политик, не очаквайте от мен политически приказки!“, заключи брифинга Борислав Сарафов.

Междувмренно брифингът се излъчваше на живо във Фейсбук. Почти 100 % от коментарите гласяха, че следователите лъжат! 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK