Нова спортна площадка откриха в квартал „Даскал Димитрий”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Кандидатът за кмет втори мандат на Община Кюстендил Петър Паунов и временно изпълняващият длъжността Виктор Янев откриха нова спортна площадка в близост до стадион „Странджата”. На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Васил Иванов и управителят на ОП „Спортни имоти и съоръжения” Васил Гиков.

Площадката е за мини футбол, с размери 14/28 метра и с изкуствено тревно покритие. „Няма да оставим квартал без спортна площадка с изкуствена настилка. Известен е нашият приоритет - най-малките да имат възможност да спортуват. Ще бъдат направени още в два квартала на Кюстендил, а в бъдеще и в по-големите населени места”, каза Петър Паунов. Предстои изграждането и на детска площадка до спортната, уточни Васил Гиков.

В града новооткритите спортни площадки вече са 7, с което Община Кюстендил е водеща в изграждането на подобни съоръжения.

В началото на следващата година кюстендилци и гостите на града ще могат да използват нова зона за активен спорт и отдих. Ще бъдат монтирани над 20 вида спортни уреди. Спортната площадка ще е специализирана и пригодена за хора със специални потребности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK