Нова схема с възможност за финансиране на общините Сандански и Разлог

снимка: infomreja.bg, архив

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, схема "Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие II".

Кандидати по настоящата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са 28 общини, сред които от област Благоевград попадат Сандански и Разлог, съобщиха от Областния информационен център. По схемата не се допуска участието на партньори.

Дейностите, които ще получат подкрепа, включват изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие до 2020 г.; изготвяне на екологична оценка съгласно Закона за опазване на околната среда и оценка за съвместимост съгласно Закона за биологичното разнообразие, както и разработване на предпроектни проучвания за проекти, включени в Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

Кандидатстването по настоящата схема се осъществява изцяло по електронен път. Проектните предложения ще се оценяват без сформиране на оценителна комисия, като веднага след получаването на проектното предложение, Управляващият орган на ОП "Регионално развитие" ще стартира отделна процедура по неговата оценка.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30 април.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK