Трето ОУ „Проф. Марин Дринов” – Кюстендил, с грижа за бъдещата реализация на учениците

Снимки: ОУ "Марин Дринов" - Кюстендил

Наблюдаваха отблизо производството на кухненски печки

Денят, в който беше не учебен ден за учениците на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов” - Кюстендил, преподавателите Дияна Петкова и Ася Везенкова, както и педагогическият съветник Юлияна Станчева, придружени от представителя на училищното настоятелство Петър Кашкин, посетиха завода „Торготерм“ във връзка с кариерното развитие на учениците от  7„а“ и 7„б“ клас.

Управителят Тодор Мухтанов запозна учениците с историята на завода, след което ги разведе във всички цехове, за да наблюдават отблизо производството на кухненски печки.

Учениците бяха впечатлени от лазерното и аргоново рязане на метална ламарина, както и от роботизирането на някои от процесите.

„Доведохме нашите ученици тук да наблюдават производството, тъй като много от тях са професионално ориентирани още от 12-годишна възраст, и това е от голямо значение за създаване на тяхното бъдещо ориентиране и самочувствие", каза Петър Кашкин.

За да дойдете да работите тук, трябва добре да владеете математиката, както и физиката”, бяха заключителните думи на Тодор Мухтанов към учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK